Meester in Compositie:
Regel van derden: Activeer de rasterlijnen op je camera-app om je te helpen bij het plaatsen van je speelgoed op de krachtigste punten van je foto.
Creatieve composities: Experimenteer met verschillende composities zoals symmetrisch voor balans of diagonaal voor dynamiek.
Slimme Camera-instellingen:
Beeldverhouding: Kies voor 9:16 om je foto’s een filmische stijl te geven.
Manuele focus: Gebruik de zoomfunctie om in te zoomen op je speelgoed en stel dan scherp met de manuele focus voor kristalheldere details of net wat onscherpte voor een bokeh-effect.
Voorgrond en Diepte:
Onscherpe voorgrond: Plaats objecten dichtbij de camera lens om ze onscherp te maken, wat diepte toevoegt aan je foto en je speelgoed laat opvallen.
Scherptediepte (DoF): Gebruik zoom en plaats je speelgoed dichtbij terwijl de achtergrond ver weg is voor een prachtig wazig effect.
Lenzen en Licht:
Verschillende lenzen: Gebruik een wide, ultra-wide of telelens voor verschillende perspectieven. Optische zoom is je vriend voor kwaliteitsclose-ups en wazige achtergronden.
Lichtbronnen: Experimenteer met verschillende lichtbronnen zoals de zon of een zelfgemaakte softbox met kalkpapier voor zachte verlichting zonder harde schaduwen.Voeg meerdere lichten en andere kleuren toe, zoals in het voorbeeld het fietslampje.
Creatieve Technieken:
DIY achtergronden: Gebruik alledaagse voorwerpen om creatieve scènes te maken - karton wordt een berg, bloem wordt sneeuw, en een stuk plastic wordt een glinsterend meer of zoals in het voorbeeld wordt een blauwe handdoek de lucht en een groene poetsdoek op een stuk verpakkingsmateriaal een berg.
Nabewerkingen:
Smartphone magische gum: Sommige smartphones met Google foto's, hebben een ‘magische gum’ functie waarmee je ongewenste objecten of tijdelijke constructies uit je foto’s kunt verwijderen. Dit is perfect om afleidingen uit de achtergrond te halen en je speelgoed in de spotlight te zetten.
TIP : tracht zoveel mogelijk met praktische effecten te doen en het aantal nabewerkingen te beperken, zo maak je het jezelf niet te moeilijk en blijft de foto authentiek.
Professionele Modus:
Pro of manuele modus: Hiermee krijg je volledige controle over de instellingen zoals ISO, sluitertijd en focus, waardoor je foto’s er professioneel uitzien. Vooral handig bij actiefoto’s van je speelgoed.

Met deze tips kun je de wereld van speelgoedfotografie verkennen en je eigen verhalen vertellen door middel van je foto’s. Veel plezier met het vastleggen van je speelgoedavonturen! 📸✨

Foto zonder bewerking

Foto na bewerking met standaard smartphone photo-app

lees ook :

Back to Top