Mijn naam is Thomas Dhaenens, geboren in België op 1 april 1987, vader van twee (zoon Gaston, geboren in 2020, en dochter Billie, geboren in 2023), en echtgenoot van Bieke,
Van jongs af aan was ik altijd bezig met creatieve bezigheden, van knutselen en LEGO bouwen tot ontwerpen, filmen, modelbouw en fotografie. Mijn passie strekte zich uit tot het digitale domein, waar ik aan de slag ging met tekenprogramma's, videobewerkingstools en muziekprogramma's.
Volgens mijn ouders droomde ik als kind van heldendaden, een verlangen dat mijn wens weerspiegelt om anderen te helpen en te ondersteunen. Gedreven door een levendige verbeelding en beïnvloed door films, games, boeken en animatiefilms, ontwikkelde ik een voorliefde voor alles wat episch is, met name in de wereld van films en games. Muzikale genieën zoals Hans Zimmer, Ludwig Göransson en Ennio Morricone blijven mijn helden.
Mijn opleidingsreis bracht me naar de PIH Hogeschool in Kortrijk, waar ik een opleiding volgde in industrieel ingenieur met de focus op productontwikkeling. Voor mijn masterproef droeg ik bij aan de ontwikkeling van de Innowiz-website, een brainstormtool. Tijdens mijn studie heb ik geëxperimenteerd met verschillende ontwerpstijlen, waaronder tekenen, 3D-ontwerp, fotografie, presentaties, houtbewerking en modelbouw.
Professioneel gezien heb ik me verdiept in de verkoop en marketing van technologische systemen. Mijn persoonlijke nadruk ligt op het ontdekken van innovatieve manieren om systemen creatief en persoonlijk aan klanten te presenteren. Deze drijfveer leidde ertoe dat ik bijvoorbeeld kaartspellen ontwierp voor verkoopdoeleinden, visuals creëerde en infographics maakte.
Mijn veelzijdigheid komt tot uiting in mijn uiteenlopende interesses, variërend van omgaan met mensen tot het bedenken van nieuwe ideeën, hobby's, projecten en het organiseren van evenementen. Bijvoorbeeld het regisseren van een filmisch zesde klas-optreden, het bouwen van een mobiele Titanic voor een parade, samenwerken aan het ontwerp van een vernieuwende deur en het organiseren van teambuilding activiteiten tijdens mijn studenten- en professionele jaren. Hoewel ik in hart en nieren drummer ben, ben ik ook diep geïnteresseerd in piano, gitaar en diverse andere instrumenten. Naarmate het leven vorderde, ontdekte ik de wereld van Airsoft, waarbij ik niet alleen genoot van de epische momenten op het veld met honderden enthousiastelingen, maar deze momenten ook vastlegde op film om ze later samen te voegen tot grootse filmische verhalen. Helaas dwong een hernia me om deze hobby tijdelijk opzij te zetten, ondanks de vele ideeën die ik nog had.
Men noemt mij dus wel eens liefkozend "de man van duizend hobby's" .

kamerheld, generated by AI

27.12.2021 - de eerste set-up

In 2021 opende de Netflix-documentaireserie 'Marvel 616' mijn ogen voor het verhaal van Mitchel Wu, een trouwfotograaf die Toy Photographer werd. Deze openbaring bood me de mogelijkheid waar ik lang naar had gezocht: de kans om op kleine schaal epische scènes te creëren, inclusief stop-motion, modelbouw, het componeren van originele muziek voor korte clips, praktische en Photoshop-effecten, en zelfs recente avonturen in generatieve AI-creatie. Vooral via zelfstudie en Youtube videos en door het volgen op Instagram van andere creatieve geesten, leerde ik mijzelf stap voor stap bij over de verschillende aspecten die nodig zijn voor deze hobby.
Het hebben van twee jonge kinderen vereiste bezigheden die minder tijdrovend en beheersbaarder waren. Desondanks was ik vastbesloten om mijn inspanningen te verankeren in een betekenisvol concept, wat leidde tot de geboorte van 'Kamerheld.'
Kamerheld gaat verder dan mijn persoonlijke passie voor verhalen vertellen met behulp van speelgoed; het is een onderneming die tot doel heeft een lacune in het fotografische landschap, met name in België, te vullen. Voor talloze kinderen vertegenwoordigen hun speelgoed, een geliefd knuffeldier of een actiefiguur hun helden. Deze gekoesterde speeltjes vormen de basis voor fantasierijke verhalen. 'Kamerheld' vertaalt deze fantasieën in epische beelden, waarbij het speelgoed van het kind wordt gebruikt om zeer herkenbare foto's te creëren. Door deze helden om te zetten in posters die een kinderkamer sieren, brengen we hun verbeelding tot leven. Daarnaast wil ik kinderen kennis bijbrengen en tegelijkertijd van hen leren. Dit doel wordt gerealiseerd via workshops waarin ik de grondbeginselen van fotografie bijbreng (sluitertijd, diafragma, lenzen, enz.), hen begeleid bij het maken van kleine werelden en diorama's van alledaagse voorwerpen, en praktische effecten introduceer om Hollywood-achtige scènes na te bootsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grondleggers van dergelijke effecten zoals George Lucas en John Dykstra van Industrial Light & Magic. Terugkeren naar de jaren 80 om opnieuw de basis van praktische effecten te ontdekken. Deze workshops omvatten technieken zoals het vastleggen van weggeblazen zand met een korte sluitertijd, het creëren van een waterval effect met plastic en een langere sluitertijd, en zelfs het simuleren van vuur met behulp van lichtbronnen, katoen en een donkere omgeving. Accessoires, inclusief diegene die 3D-geprint kunnen worden, voegen nog een extra dimensie toe aan de ervaring.
De samensmelting van deze drie aspecten - persoonlijke creaties, posters voor kinderen en workshops - vormt 'Kamerheld.' Met dit initiatief bundel ik de talloze hobby's en vaardigheden die ik door de jaren heen heb ontwikkeld in een enkelvoudig doel.

lees ook :

Back to Top