In mijn zelfgebouwde homestudio, een heiligdom voor speelgoedfotografie, bevindt zich een wereld van creativiteit en verbeelding. De ruimte is gevuld met een schat aan dozen, schuifjes en stapels materialen die ik door de jaren heen heb verzameld of toevallig ben tegengekomen. Elk item draagt een verhaal met zich mee, een herinnering aan avonturen en ontdekkingen.
De dozen zijn als schatkisten, elk met een eigen thema. In de ene vind je een verzameling miniatuurfiguren, van actiehelden tot sprookjeswezens. Een andere doos herbergt een assortiment kleurrijke achtergronden, van stoffen tot papier, klaar om de perfecte setting te creëren. En dan zijn er nog de schuifjes, gevuld met rekwisieten: kleine meubels, accessoires en zelfgemaakte miniaturen.
De ruimte zelf is een magische plek waar scènes tot leven komen. Soms ontstaat er een idee en bouw ik in een vlaag van inspiratie een complete setting in een paar uur. Andere keren neem ik de tijd, verspreid over dagen of zelfs weken, om elk detail te perfectioneren. Het is een plek waar tijd vervaagt en alleen de creatieve stroom telt.
De zachte gloed van de lampen, gericht op de miniatuurwerelden, kalmeert mijn geest. Hier kan ik ontsnappen aan de drukte van de buitenwereld en me volledig concentreren op mijn passie. De camera staat klaar, het statief stevig op zijn plek. Ik kies mijn lenzen zorgvuldig, afhankelijk van het verhaal dat ik wil vertellen.
En dan begint het spel. Ik arrangeer de figuren, verplaats de rekwisieten en zoek naar het juiste perspectief. Soms is het een delicate balans tussen licht en schaduw, tussen scherpte en onscherpte. Maar elke klik van de sluiter brengt een nieuwe wereld tot leven. Een wereld waarin speelgoed tot helden wordt verheven, waarin verbeelding de grenzen van de werkelijkheid overstijgt.
Na een intense fotosessie laat ik mijn blik rusten op de resultaten. De beelden op het scherm weerspiegelen niet alleen de fysieke scènes, maar ook mijn innerlijke reis. Ik voel me vervuld, creatief gevoed en tegelijkertijd ontspannen. Dit is mijn toevluchtsoord, mijn speelplaats voor verhalen en magie.
Dus daar zit ik, omringd door dozen en schuifjes, omringd door speelgoed en knutselgerief. Een glimlach op mijn gezicht, mijn hart vol verwachting. Want in deze ruimte, waar tijd en verbeelding samenkomen, ontstaan de mooiste foto’s en de meest betoverende verhalen.

lees ook :

Back to Top