Als speelgoedfotograaf is mijn arsenaal aan gereedschappen zowel divers als doordacht. Centraal in mijn uitrusting staat de Nikon D5500, een betrouwbare DSLR die me door zijn compactheid en veelzijdigheid nooit in de steek laat. Gekoppeld aan de 50mm 1.8G lens, bekend om zijn scherpte en prachtige bokeh, is het een krachtige combinatie voor het vastleggen van de kleinste details in speelgoedfiguren.
Het compacte statief dat ik gebruik, maakt het mogelijk om mijn studio overal mee naartoe te nemen, of het nu binnen is met gecontroleerd licht of buiten waar de elementen een extra dimensie aan de foto’s toevoegen. De vrijheid om op elke locatie te kunnen werken, is onmisbaar voor de spontaniteit en authenticiteit van mijn werk.
Mijn collectie lenzen is een testament van experimenteerdrift en erfgoed. Naast de moderne lenzen heb ik een assortiment tweedehands lenzen en zelfs enkele oude Canon lenzen van mijn vader. Deze lenzen, elk met hun eigen karakter en kwaliteiten, nodigen uit tot experimenteren met verschillende perspectieven en effecten. Ze herinneren me eraan dat de kracht van een foto niet alleen in de lens ligt, maar vooral in het idee en de visie achter de scène.

belichting
belichting
statieven
statieven
lenzen
lenzen
Licht speelt een cruciale rol in mijn werk. Ik heb geïnvesteerd in een reeks verlichtingsoplossingen, van grote softboxen die een zacht, diffuus licht werpen, tot kleine RGB led-lampjes die een specifieke sfeer kunnen creëren. De variatie in lichtbronnen stelt me in staat om met licht te schilderen, om stemmingen en schaduwen te vormen die de speelgoedwerelden tot leven brengen.
De ondersteunende uitrusting bestaat uit statieven van verschillende groottes, essentieel voor de stabiliteit en precisie die nodig zijn bij speelgoedfotografie. Een assortiment van bevestigingsmaterialen zoals clamps, sticky tack en ducttape zorgt ervoor dat ik elk element precies kan positioneren zoals ik dat wil.
En dan zijn er nog de schuifjes en dozen vol materialen die ik door de jaren heen heb verzameld. Elk stukje materiaal, elke lens, elk licht, draagt bij aan het verhaal dat ik wil vertellen. Ze zijn de bouwstenen van mijn creativiteit, de instrumenten waarmee ik de verbeelding vang en de magie van speelgoed tot uitdrukking breng.

lees ook :

Back to Top